Лаки

Важен момент при боядисване на автомобил е покриването на тялото с лак. Нанася се върху основния слой за осигуряване на защита и гланц.

КАКВО ДА СГОТВЯ

За да извършите работата, трябва да закупите лак за боядисване на автомобили и да го смесите правилно с разредител. За да получите добра разстилаемост, е важно да изберете правилния втвърдител и да изчислите необходимото количество.

Можете да използвате същия пистолет, който преди това е бил използван за нанасяне на боя. Важно е обаче да го изплакнете обилно с разтворител и да го издухате, за да няма нищо вътре. В противен случай останалият вътре разтворител може да образува петна върху боядисаната повърхност.

От момента на нанасяне на боята трябва да минат поне 40 минути, едва след което можете да започнете лакирането.

КАК ДА КАНДИДАТСТВАМ

Експертите препоръчват да започнете с двуслойно рамкиране на ръбовете на всяка част и след това да лакирате целия панел. Първият слой трябва да е лек. Това създава основата за нанасяне на цял слой. Ако веднага нанесете мокър слой, има голяма вероятност да се появят петна. След като нанесете първия (свързващ) слой, трябва да направите 10-минутна почивка.

След това можете да започнете да прилагате основния слой. Пистолетът за пръскане трябва да се държи успоредно на обработваната повърхност, приблизително на 15-25 сантиметра от нея. По-добре е първо да тренирате и да направите пробно пръскане. Това ще ви помогне да изберете оптималното разстояние и скорост на пистолета.

Преди да нанесете третия слой, трябва да изчакате 15 минути или повече, времето зависи от условията на околната среда и температурата на въздуха. Не трябва да нанасяте автомобилни лакове и бои в дебел слой, по-добре е да направите два тънки слоя вместо един.

Важно е да нанесете лак върху тялото на автомобила в определена последователност, така че покритието на един панел да не се припокрива с повърхността на съседния. Препоръчително е да започнете с покрива: първо трябва да обработите едната половина (например лявата), след това втората. След това лакирайте дясната предна врата и калника, преминете през капака към левия калник, обработете предната врата, задната врата, багажника и задната дясна врата. По същество движението е в кръг, за да не се връща към вече лакирани елементи.


Лак RX 6240 SRF CLEAR COAT SPECIAL 2:1 (1,0L)

Поръчайте висококачествен лак RX 6240 SRF CLEAR COAT SPECIAL 2:1 (1,0L) от Carcolor за перфектен авторемонт на достъпни цени. Не се колебайте, вземете го сега и осигурете блясък на вашето превозно средство!
20.16лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

Лак RX 6320 HS CLEAR COAT SPECIAL 2:1 (1,0L)

RX 6320 HS CLEAR COAT SPECIAL 2:1 е специален прозрачен лак със съотношение 2:1, предлаган от RepairXtreme. Този продукт осигурява висококачествено покритие и защита на автомобилната боя, като осигурява блясък и устойчивост на вредни външни влияния.
21.60лв./бр
Наличност:
2
Брой, бр
Брой, кашон

Лак RX 6320 HS CLEAR COAT SPECIAL 2:1 (5.0L)

"RX 6320 HS CLEAR COAT SPECIAL 2:1" е специален прозрачен лак със съотношение 2:1, предлаган от RepairXtreme. Този продукт осигурява висококачествено покритие и защита на автомобилната боя, като осигурява блясък и устойчивост на вредни външни влияния.
104.76лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

Лак RX 6900 SRF CLEAR COAT SPECIAL 2:1 MATT (1,0L)

"RX 6900 SRF CLEAR COAT SPECIAL 2:1 MATT" е специално матово покритие за автомобили, произведено от RepairXtreme. Продуктът се разрежда в съотношение 2:1 и осигурява изключителна защита и красота на повърхността.
29.40лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

HS Лак D323 (1,0L)

HS Лак D323 е висококачествен лак на Dur, предлагащ се в комплект от 5,0L и 2,5L. Лакът осигурява отлична защита и блясък на повърхности и е подходящ за различни видове повърхности.

14.70лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

HS Лак D323 (комплект 5,0L+2,5L)

HS Лак D323 е висококачествен лак на Dur, предлагащ се в комплект от 5,0L и 2,5L. Лакът осигурява отлична защита и блясък на повърхности и е подходящ за различни видове повърхности.

141.90лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

HS Лак быстрый D355 (комплект 5,0L+2,5L)

HS Лак быстрый D355 е висококачествен лак за бързо и лесно нанасяне в комплект от 5,0L и 2,5L. Продуктът е произведен от Dur и осигурява отлична защита и блясък на повърхности.
141.90лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

HS Ултрастойкият лак D330 (комплект 5,0L+2,5L)

HS Ултрастойкият лак D330 е висококачествен продукт, който осигурява изключителна защита на автомобилните повърхности. С бързо време за съхнене и висока устойчивост към физически и химически външни влияния, той е идеален за локални и цялостни ремонти.
148.26лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

UHS Лак D300 (1,0L)

UHS Лак D300 е висококачествен лак, който осигурява бързо изсъхване и отлична устойчивост на износване. Подходящ е за боядисване на автомобили и други метални повърхности, осигурявайки им блясък и защита.
16.92лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон
Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)
Сайт ускорен с помощью Buslik Cache