Залепващи ленти

Боядисването на автомобил се състои от няколко етапа. Един от важните моменти е защитата на повърхности, които не могат да бъдат покрити с автоемайл или боя. За тази цел е препоръчително да закупите маскираща лента.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА

За направата на маскираща лента се използват различни материали, като полиетилен, полипропиленова смола и фибростъкло, и хартия. За боядисване на кола е по-добре да поръчате лента, предназначена специално за тази цел.

Ширината и дължината на такава лента може да варира. Трябва обаче да има лепилна основа със специални свойства. Боята се задържа върху такава лента и се стича по-бавно.

Маскиращата лента има следните предимства:

Прилепва идеално към всякакви повърхности.

Осигурява висококачествена защита срещу проникване на боя, разтворител и влага.

Нанася се лесно и може да се използва за създаване на прави линии.

Отстранява се лесно, без риск от оставяне на следи от лепило или увреждане на повърхността.

ПРЕПОРЪКИ ЗА УПОТРЕБА

Маскиращата лента се поставя върху повърхности, които не могат да бъдат боядисани. Те трябва да бъдат отстранени от мръсотия, обезмаслени и допълнително обработени със сгъстен въздух, за да се отстранят най-малките частици прах. Залепващата лента трябва да се постави върху суха повърхност, тогава тя определено няма да се отлепи по време на работа.

По-добре е да премахнете лентата веднага след приключване на работата. В противен случай, след като лепилният слой се втвърди, ще бъде по-трудно да се избегнат видими следи. Ако по някаква причина лентата остане дълго време, следите от лепило могат да бъдат отстранени с професионален препарат за почистване на автомобили. Стъклото може да се избърше с алкохол или ацетон.

Няма нужда да пестите време и пари, като не използвате маскираща лента. Поправянето му ще отнеме не повече от 10 минути, но изтриването на боята, която е преминала, може да изисква повече усилия.

Когато използвате аерозол за боядисване на автомобил, е важно да помислите по-внимателно за защитата на автомобила, тъй като пръскането увеличава вероятността боята да попадне в отдалечени райони. Ако работата се извършва в помещение с лоша вентилация, тогава част от боята може да образува мъгла във въздуха, която след това ще се утаи върху всички повърхности.


Foam Mask Tape 13x10m

Поръчайте Foam Mask Tape 13x10m от Carcolor за бърз и лесен авторемонт. Изработена от висококачествени материали, тази лента е идеална за защита на боядисани повърхности. Насладете се на невероятното съотношение между качество и цена. Поръчайте сега и осигурете себе си перфектни резултати при ремонта на вашия автомобил!
24.48лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр

Masking Tape до 80°С.

Поръчайте висококачествен Masking Tape до 80°С. от Carcolor за авторемонти на достъпни цени. Издръжлив и лесен за използване продукт, идеален за покриване и защита на повърхности. Пазарувайте сега и осигурете си перфектни резултати!
2.10лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр

Perforated Lifting Tape 50mmx10m

Поръчайте Perforated Lifting Tape 50mmx10m от Carcolor за перфектния авторемонт. Изберете качество и надеждност на достъпни цени. Направете поръчката сега и се възползвайте от предимствата на продуктите ни!
16.08лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр

Premium Masking Tape до 110°С.

Поръчайте Premium Masking Tape до 110°С. от Carcolor за перфектно покритие и защита по време на боядисване. Изберете качество на достъпни цени за вашия авторемонт. Не се колебайте, поръчайте сега!
2.40лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)
Сайт ускорен с помощью Buslik Cache