Хереметики

Широкият асортимент от автохимии значително увеличава ухода за автомобила, намалява риска от поява на множество различни проблеми. Автомобилните герметики са един от разходните материали, които трябва да се използват под ръка на всеки собственик на транспортни средства.

РАЗНОВИДНОСТИ

Герметики за автомобили се предлагат в тюбики, шприци, флакони, други опаковки. При избора е важно да се ориентирате по състав, неговите особености и свойства.

Анаэробните видове автогерметики лесно проникват и се полимеризират при контакт с метала в узких щели, отвори, където не се получава атмосферен кислород. При използването на такива средства върху неметалните елементи е необходимо да се приложи активатор.

Силиконовите герметики се полимеризират за кратко време при условия на наличие на влаги във въздуха. Такива състави устойчиви към нагряване и масло, запълват зазори, щели дълбочина не повече от 6 мм.

Синтетични варианти еластичен, влагостойки, не боятся механични въздействия, ултрафиолета. Тези автогерметики са прозрачни, което ги прави подходящи за нанасяне на оцветени пластмасови детайли с временна фиксация.

Керамичните състави често се използват при ремонт на катализатори, съединителни тръби, изработваща система за нейната герметизация.

ИСПОЛЬЗОВАНИЕ

Автомобилният герметик се използва подобно на обикновеното клею, но за постигане на максимален ефект трябва да се спазват следните правила:

Носете състав само на суха, чиста, обезжирена уайт-спиритом или бензинова повърхност.

Удаляйте стария герметик, ако речь иде за използването на състава като уплътнител. За премахване не се препоръчва да използвате наждачна хартия във избежаване на царапин.

Съединението на детайлите се произвежда чрез нанасяне на автогерметика само на един от тях, в противен случай съединението бъде неразборно.

Носить състав тонкой сплошной линии.

В противен случай не претягайте резьбовые съединения при тяхната герметизация, уплътнителят излиза наружу.

Обязателно следвайте инструкциите на производителя, спазвайте указаното време за схващане: нанесете, изчакайте нужното количество минути, след това само изпратете детайлите. Съблюдавайте срока на пълно издигане, не се ползвайте с обработения узлом до неговото истечение.

Правилно подбирайте герметик за работа с различни детайли, узлами.


7100 Brushable Seamsealer (0,85kg), grey

Поръчайте 7100 Brushable Seamsealer (0,85kg), grey от Carcolor за перфектното ремонтиране на автомобила си. Висококачествени материали на достъпни цени. Не се колебайте, поръчайте сега!
17.04лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

7200 1K PU Sealant (310ml)

Бързо залепващо и бързо затвърдяващо полиуретаново лепило и уплътнител. Лесно се изглажда и нивелира, може да се нанася и с четка, позволява бързо боядисване (след 30 минути) при ремонтни операции върху корпуса на лодки, каравани и други. Може да се боядисва отгоре.
9.60лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон

Спрей RX 5300 CAVITY PROTECTION WAX воск

Защитете каросерията на вашия автомобил с восък Спрей RX 5300 CAVITY PROTECTION WAX от Carcolor. Изберете качество и надеждност на достъпни цени. Поръчайте сега и осигурете дълготрайна защита на вашето превозно средство.
14.10лв./бр
Наличност:
0
Брой, бр
Брой, кашон
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)
Сайт ускорен с помощью Buslik Cache